Palingrookwedstrijd 23 augustus 2017

Palingrookwedstrijd Spakenburg
Palingrookwedstrijd 23 augustus 2017

In Spakenburg behoort palingroken tot de oude ambachten die, dankzij de herleefde interesse voor de cultuur uit ons verleden, nog steeds uitgeoefend worden. Om de belangstelling voor dit oude vakwerk levend te houden is mede dankzij de sponsoren Rokerij Jacob van Jan en Pole-Position een jaarlijkse Palingrook wedstrijd in het leven geroepen, waarbij ruim twintig palingrokers strijden om de 'Jacob van Jan Trofee'.

Om 10.00 uur zetten de deelnemers hun rooktonnen en -kasten klaar op het Spuiplein.
Om 12.00 uur worden aan iedere deelnemer 4 palingen uitgedeeld en kan - na het officiële startsein - de wedstrijd beginnen.

Een muzikaal optreden zal een gezellige sfeer brengen op het plein.

Om klokslag 15.30 uur moet iedere roker bij de vakjury vier van de vijf wedstrijdpalingen inleveren. Vervolgens rust op deze jury de taak om alle paling te keuren en een winnaar aan te wijzen. Bij de beoordeling wordt gelet op kleur, gaarheid, zoutgehalte en natuurlijk op de smaak.
De feestelijke prijsuitreiking volgt rond zeven uur. De enige echte winnaar mag naar huis met de felbegeerde Jacob Van Jan Trofee.

Natuurlijk kan je de heerlijke vers gerookte paling kopen. Los, in bosjes of als beleg tussen een vers broodje. Omdat vis moet zwemmen bieden de vele gezellige terrassen aan het Spuiplein volop gelegenheid om de keel nat te houden.

Data

  • 23/08/2017

Openingstijden

woensdag
10:00-20:00

Contactinformatie

E-mail: 
info@vvvspakenburg.nl

Locaties

VVV Bunschoten-Spakenburg
Oude Schans 90
3752 AH Bunschoten-Spakenburg