Spakenburgse dagen juli-aug 2017

Spakenburgse dagen
Spakenburgse dagen juli-aug 2017

Beleef de cultuurhistorie tijdens de Spakenburgse Dagen!
Dit jaar worden, voor de 47e keer, op vier woensdagen in de zomerperiode de Spakenburgse Dagen georganiseerd. Een traditie die z’n bestaansrecht ruimschoots bevestigd heeft.

Een van de hoogtepunten op de eerste en derde Spakenburgse Dag is een historische optocht van alle klederdrachten uit heel Nederland. De optocht start om 10.15 uur direct na de opening van de Spakenburgse Dagen.

De schilderachtige Oude Haven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters, die je graag meenemen voor een tochtje over de Randmeren. De musea zijn op hun best! Ze verwelkomen je en maken je wijzer over de historie van het boeren bestaan in Bunschoten en dat van de vissers in Spakenburg.

Vrouwen in klederdracht zijn nog steeds een dagelijks, vertrouwd beeld. Op de Spakenburgse Dagen zijn ook veel mannen en vooral veel kinderen weer in de dracht gestoken en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven.

Er wordt gedanst, er is een bruiloftsoptocht, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, er worden netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. Natuurlijk is er muziek, een poppenkastvoorstelling voor de kleintjes, een clown voor de wat grotere kinderen. Er is een draaimolen, er zijn oude ambachten, acties op de grote warenmarkt en bij de winkeliers. Kortom: de Spakenburgse Dagen is het gezinsuitje bij uitstek... origineel, levendig en bijna zonder uitzondering warm en zonnig!

 

 


 

Data

  • 19/07/2017
  • 26/07/2017
  • 02/08/2017
  • 09/08/2017

Openingstijden

woensdag
10:00-17:30

Locaties

VVV Bunschoten-Spakenburg
Oude Schans 90
3752 AH Bunschoten-Spakenburg